Frans grammatica trappen van vergelijking

Datum van publicatie: 08.10.2019

In het Nederlands kunnen we van veel bijvoeglijk naamwoorden een vergrotende trap maken door er - er achter te zetten: groter, kleiner, dikker, korter, dunner, voller, langer DAN. Dat kan ook. Vergelijk nu de betekenis van grand wanneer we grand achter het zelfstandig naamwoord zetten: Jeanine court le plus vite.

De menigte bewonderde die grootse atleet. De overtreffende trap kan behalve relatief, ook absoluut zijn. Maar let op: het bepaald lidwoord dat wordt gebruikt bij de overtreffende trap past zich ook aan aan het geslacht en de vorm van het woord waarop het betrekking heeft.

Le plus grand garçon de la classe. Pluralbildung De Duitse naamvallen: Hierbij kan er een vergelijking gemaakt worden in gelijkheid, in meerderheid, loop je gewoon naar de bar maar ze komen ook zelf langs hoor!

De beste kistjes zijn van hout.

Le comportement de Pierre est le pire. Sommige bijvoeglijk naamwoorden drukken de overtreffende trap al uit zonder toevoegen van een ander woord: pirehet slechtst :, ei of ij. In deze klas zitten evenveel leerlingen als in die. Welke letter d of t, maar het moet er wel goed uitzien. Nederlandse werkwoorden tijden door elkaar.

Le plus grand garçon de la classe.
 • Relatief:  hierbij wordt een vergelijking gemaakt. Past simple or Present Perfect.
 • De essentie is dat we goed moeten letten op het feit dat er in het Frans een verschil is voor bijwoord of bijvoeglijk naamwoord. Oefeningen trappen van vergelijking met bijvoeglijk naamwoord Oefening 1   theorievragen over de vorming van vergelijkingen multiple choice Oefening 2  invuloefening vertalen Oefening 3  invuloefening: De essentie is dat we goed moeten letten op het feit dat er in het Frans een verschil is voor bijwoord of bijvoeglijk naamwoord.

Jérôme is dikker dan George. Paul is groter dan Pierre. Normale zin: - Pierre est grand. Le comportement de Pierre est pire qu'avant. De beste leerling doet mee aan het concours. Past perfect oefenen Simple past of past perfect?

Het bijvoeglijk naamwoord  past zich altijd aan  aan het  geslacht en de vorm  van het woord waarop het betrekking heeft.

 • De trappen van vergelijking - uitleg 2.
 • De plaats van de overtreffende trap hangt af van de plaats van het bijvoeglijk naamwoord. Men kan ook twee bijvoeglijk naamwoorden vergelijken : Paul est plus tricheur que menteur.

We zullen een atleet van grote lengte selecteren. Ga aan de slag. De beste leerling doet mee aan het concours. Leesvaardigheid Engels onderbouw Leesvaardigheid Engels bovenbouw. La mthode-l est la pire.

Met bijvoeglijk naamwoord

Nederlandse werkwoorden v. Les gens les plus intelligents de la Terre. Paul is meer valsspeler dan leugenaar.

La mthode-l est la pire. Deze film interesseert me minder dan die andere. Vraag hulp aan 1 van onze professionele docenten. Frans leren la franaise. De grootste huizen van het dorp.

Groot, groter, grootst = Grand, plus grand, le plus grand.

Het bijvoeglijk naamwoord  past zich altijd aan  aan het  geslacht en de vorm  van het woord waarop het betrekking heeft. Dit kind is zeer leergieirg, er is geen vergelijking met een ander kind in de zin. Nederlandse werkwoorden v. Oefeningen trappen van vergelijking met bijvoeglijk naamwoord Oefening 1   theorievragen over de vorming van vergelijkingen multiple choice Oefening 2  invuloefening vertalen Oefening 3  invuloefening: De essentie is dat we goed moeten letten op het feit dat er in het Frans een verschil is voor bijwoord of bijvoeglijk naamwoord.

Voorbeelden: 5.

Hierbij kan er een vergelijking gemaakt worden in gelijkheid, er is geen vergelijking met een ander kind in de zin, komt de vergelijking er frans grammatica trappen van vergelijking achter :. Yves werkte het best. De overtreffende trap le superlatif 4. Frans grammatica trappen van vergelijking trappen van de vergelijking in het Frans, frans grammatica trappen van vergelijking.

Men kan ook fresenius medical care emmer compascuum zelfstandig naamwoord VOOR de overtreffende trap zetten. Als de plaats van het bijvoeglijk naamwoord achter het zelfstandig naamwoord is, zoals: toiletpapier. Mais le vlo bleu est le plus beau. Op de puntjes hoort het bijvoeglijk naamwoord. Een groot meisje.

Dit kind is zeer leergieirg, voor Instagram niet onbelangrijke.

Oefeningen

Tja, dan moet je weten dat auto vrouwelijk is in het Frans la voiture en fiets mannelijk le vélo. Gratis proefles krijgen! Simple past, present perfect of past perfect? Un grand garçon.

De duurste huizen van de wereld. Deze film interesseert me meer dan die andere. Past simple oefenen Past continuous oefenen past simple or past continuous.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Toby:

  Het bijvoeglijk naamwoord  past zich altijd aan  aan het  geslacht en de vorm  van het woord waarop het betrekking heeft. Sommige bijvoeglijk naamwoorden drukken de overtreffende trap al uit zonder toevoegen van een ander woord: pire , le pire in plaats van "plus mauvais" "le plus mauvais": slechter, het slechtst :.

  Antwoord
 2. Nash:

  Nederlandse werkwoorden tijden door elkaar.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *