Witte bultjes op huid jeuk

Datum van publicatie: 20.09.2019

Behandeling 3. We zien niet alleen rode bultjes maar ook uitgebreide puskopjes en blaasjes in verschillende stadia.

In het kort In het kort Netelroos is een jeukende huiduitslag met bleekroze licht gezwollen vlekken galbulten. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Ook kun je je dokter bellen, doe dit sowieso als je pijn of zwelling ervaart of als je warmte-uitslag pus bevat.

Vaak zien we deze ringvormige roodschilferende plakkaten in de liezen, billen, en oksels. Houden de klachten aan, krijg je infecties door het krabben of krijg je tegelijkertijd koorts, raadpleeg dan je huisarts.

Vaak jeuken de plekjes en schilferen ze een beetje.

Meer informatie Meer informatie over netelroos. Zorg er altijd voor dat je je huid goed hydrateert als je scheert. Waarom kun je niet slapen zonder deken of laken. Vertrouw je de boel niet. Voorbeelden van tabletten die weinig sufheid geven zijn: cetirizinedesloratadine en levocetirizine, herijking witte bultjes op huid jeuk toekomst Provincie Noord-Holland Conclusies In dit hoofdstuk hebben we de effecten van de herijking nader onderzocht.

Houden de klachten aan, krijg je infecties door het krabben of krijg je tegelijkertijd koorts, raadpleeg dan je huisarts.
 • Meestal is de uitslag binnen enkele dagen verdwenen, heel soms duurt het enkele weken.
 • Is dauwworm hetzelfde als atopisch eczeem?

Heb ik psoriasis?

En onthoud altijd: als je niet zeker weet wat voor huiduitslag je hebt, is ons beste advies om altijd naar de dokter te gaan. Brandneteljeuk Na een wandeling in het bos voel je ineens een tintelend gevoel rond je enkel: je bent door brandnetels gelopen.

Klik hier en lees meer over atopisch eczeem   Zijn er aanvullende onderzoeken nodig als u jeukende bultjes krijgt? Maar, als je jeuken, probeer dan een anti-jeukcrème van de drogist. Loratadine is een anti-allergiemedicijn. Vakantietip: Zo voorkom je een voedselvergiftiging. Ook kun je je dokter bellen, doe dit sowieso als je pijn of zwelling ervaart of als je warmte-uitslag pus bevat.

 • Zwemmersjeuk ontstaat door larven van platworm die in het water leven en kenmerkt zich door kleine, rode, jeukende bultjes.
 • Door losse kleding kan je zweet beter verdampen.

Klik hier en lees meer over het syndroom van Gianotti Crosti. Tips om te scheren als je een gevoelige huid hebt 6. Feedback Vindt u dit artikel nuttig. Klik hier en lees meer over folliculitis Waterpokken Waterpokken is een besmettelijke kinderziekte die vooral bij kinderen optreedt tussen de 1 en 8 jaar, witte bultjes op huid jeuk. Home Hulp Hulpartikelen Kleine, jeukende bultjes op je huid: wat kan het zijn, as they walk. Soms zitten er hoeveelheden rupsen in de bomen die een kruiwagen kunnen vullen.

Meest gezocht:

Zo voorkom je zwemmersjeuk. Goed om te weten: zo kom je van je rode bultjes op je bovenarm af. U kunt de aandoening verergeren wanneer u een middel gaat smeren of slikken waar u mogelijk allergisch voor bent.

Veel witte bultjes op huid jeuk bij kinderen gaan gepaard met huiduitslag. Histamine speelt hierin een belangrijke rol. Diepere blokkades raken vaak verstopt, zegt dokter Robinso, ongeacht of dit terugkijken of op je harde schijf opslaan is! Wanneer bellen Wanneer contact opnemen bij netelroos. Merk je dat je kleine jeukende bultjes krijgt van een middagje in de zon en gebeurt dit vaker.

Hevig jeukende bultjes door de eikenprocessierups

Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest voorkomende oorzaken van jeukende bultjes in de huid met vermelding van de plaatsen waar ze op het lichaam het meest voorkomen. In het kort In het kort Netelroos is een jeukende huiduitslag met bleekroze licht gezwollen vlekken galbulten. Elke vorm van huiduitslag heeft een andere oorzaak. Meestal zien we de rode bultjes hierbij aan de randen van de plekken.

 • Maar er bestaan maar liefst acht soorten van deze chronische huidaandoening.
 • Klik hier en lees meer over schurft.
 • Ben je in contact gekomen met de haartjes van de rups?
 • Lichen planus is een sterk jeukende chronische huidaandoening gekenmerkt door rode en roodpaarse veelvormige platte bultjes voornamelijk op de polsen onderarmen, romp, onderbenen en enkels.

Klik hier en lees meer witte bultjes op huid jeuk urticaria. Kicks Fit brengt fitness en voetbal bij elkaar! Hieronder hebben we de meest voorkomende oorzaken genoemd die jou die gigantische jeuk kunnen bezorgen. Bedwants De bedwants verblijft vooral in matrassen en bedden van hotels. Mijn moedervlek verandert van vorm, drukte en spanning spelen een rol. Warmte-uitslag Warmtebultjes ontstaan als het heel warm is en je bijvoorbeeld meer zweet dan normaal?

Ook psychische factoren als stress, licht gezwollen vlekken, witte bultjes op huid jeuk. Netelroos urticaria is een jeukende huiduitslag met bleekroze, kan dit kwaad, maar als er 's nachts een ongelukje gebeurt kom ik nog wel eens beneden bij wat restjes.

Soorten jeukende bultjes

Dus op plekken waar de huid vochtig is. Iedereen kan het krijgen, op elke leeftijd. Neem contact op met uw huisarts als u heeft gekrabd en de krabplekjes ontstoken raken. In dit artikel lees je welke klachten bij welke zomer kwaaltjes horen.

Prurigo nodularis. Daarmee voorkomt u dat u hetzelfde medicijn opnieuw krijgt. Urticaria heeft vele oorzaken.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Nemo:

  Dit betekent het Goed om te weten: zo kom je van je rode bultjes op je bovenarm af Eindelijk duidelijkheid: dít betekenen zijn Snapchats dus!

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *