Auto kopen van particulier btw

Datum van publicatie: 09.10.2019

Hoe kan ik mijn aankopen aantonen aan de Belastingdienst? Ik behandel elke onderwerp in een aparte reactie.

Adil 2 jaar geleden. Wat is dan het probleem? Kan ik de kosten van 2e hands artikelen aftrekken en hoe toon ik dat aan? Goed artikel, erg duidelijk door de voorbeelden! Situatie 4 Ik heb aan de hand van een advertentie Marktplaats tweedehands artikelen gekocht voor mijn bedrijf.

Registreren Inloggen.

Tja, bij mij is het glas bijna altijd halfvol ;D. Hoe kan ik dit aantonen aan de Belastingdienst. Bij het aanschaffen van 2e hands artikelen kan het lastiger zijn om aan te tonen dat je een aankoop hebt gedaan voor zakelijke doeleinden.

Ter volledigheid van mijn vraag heb ik de daadwerkelijke btw even opgezocht, auto kopen van particulier btw. Restore formatting.

 • Adil Raijoul een jaar geleden.
 • Gebruik een bonnenboekje als je veel van particulieren koopt.

Zakelijk kopen

Ontvang het laatste autonieuws of test zelf auto's Inschrijven. Groet, Adil. Alle BTW m. Recommended Posts. De particulier kan immers geen terugvordering indienen bij de Belastingdienst voor de BTW. Sign Up.

Het saldo is dus 0. Het verschil zit in de verkoop Elke particulier moet dus gewoon BTW betalen bij de aankoop van een auto en kan er dus geen verrekening meer plaats vinden, auto kopen van particulier btw. By using HigherLevel? Clear editor? Je wilt immers het tweedehands artikel opvoeren als kosten en aftrekken van je opbrengsten zodat je minder inkomstenbelasting betaalt.

Over de Belastingdienst

Het betreft een Bestelauto welke ik zowel prive als zakelijk ga rijden. Markplaats 2e hands artikelen kopen voor mijn bedrijf. Mede doordat het geen nieuwe auto is, waardoor er in verhouding weinig afgeschreven kan worden. Het saldo is dus 0.

De btw die je ontvangen hebt van anderen, betaal je aan de Belastingdienst. Je kunt alleen maar BTW terugkrijgen die door de verkoper afgedragen wordt. Display as a link instead. Word nu abonnee. Is een particulier verplicht om zijn inkomen op te geven als hij een kwitantie tekent.

Hoe kan ik zakelijke kosten aantonen?

Het probleem ligt hem hierin dat er een zekere mate van extra winst zal worden gemaakt door het bedrijf en die in principe bestemd is voor de Belastingdienst. Dit is anders voor de omzetbelasting, hier gelden strenge wettelijke regels voor het terugvragen van de btw. Hierdoor wordt de BTW dus een voordeel.

Kan ik de btw hiervan terugvragen. Het betreffend bedrag blijft ter beschikking voor jouw bedrijf terwijl bij een BTW auto het te betalen bedrag gelijk voldaan moet worden kan dus niet verwerkt worden in de aflossing. Een BTW-auto kan ook gewoon incl? Dat is nou weer niet de bedoeling en zal je als ondernemer alsnog BTW moeten afdragen over het verkoopbedrag. Cookies on HigherLevel. De Belastingdienst zegt het volgende over zakelijke kosten:, auto kopen van particulier btw.

En kan je die zomaar particulier verzekeren.

Zie het artikel Verkopen van 2e hands artikelen. Je kunt nu op basis van een verbandscontrole aantonen dat je de 2e hands spullen hebt ingekocht.

Dit klopt.

Partner bij Storm van 's Gravesande Advocaten te Ede: www. Hoe lang ben je van plan om met de auto te gaan rijden. Adil Raijoul 2 jaar geleden.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Natacha:

  Voor het opgeven van het inkomen is het niet relevant of de particulier wel of niet een kwitantie tekent.

  Antwoord
 2. Noura:

  In dit artikel leg ik uit hoe om te gaan met zakelijke aankopen gekocht bij een particulier.

  Antwoord
 3. Wiam:

  Kan ik je helpen?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *